Installation och service av värmepumpar i Lund

Vi på Värmia har sålt, installerat och utfört service på värmepumpar i Lund under lång tid. Vi är specialister på att hjälpa fastighetsägare att sänka sina uppvärmningskostnader. I vårt utbud finns både produkter och service. Vi tar ett helhetsgrepp på din uppvärmningssituation och hjälper dig att sänka uppvärmningskostnader, samtidigt som du får en stabil och modern uppvärmning som ger dig ett behagligt inomhusklimat under lång tid framöver.

Varför värmepump i Lund?

Värmepumpar har blivit väldigt populära i Sverige. Såväl luft/vatten-värmepumpar som luft/luft-värmepumpar finns i hem och hus över hela landet, inte minst i Lund och de södra delarna av Sverige. Det finns flera anledningar till att värmepumpar blivit en del av så mångas hem. Tre anledningar till att man investerar i en värmepump återkommer ständigt; det är billigt, miljövänigt och enkelt.

Billig uppvärmningsmetod

Den i särklass vanligaste aneldningen till att man invessterar i en värmepump är att man vill spara pengar. Att värma upp huset med en värmepump innebär att man använder mindre el för att värma upp fastigheten, vilket i sin resulterar i en avsevärt mindre elräkning varje månad. Många investerar i en värmepump eftersom den betalar för sig genom minskade uppvärmningskostnader inom några år.

Miljövänliga värmepumpar

Värmepumpar värmer upp huset genom att hämta värme från utomhusluften. Denna solgenererade naturliga värme är ett klart mycket bättre val än den vanliga elen som vanligtvis värmer upp huset.

Enkelt sätt att värma

Vissa väljer att investera i en värmepump eftersom det är en relativt enkel uppvärmningsmetod. En värmepump kräver mindre underhåll och hantering än exempelvis ved- och pelletseldning. Värmepumpen går också snabbt att installera och tar inte mycket plats.

service värmepump lund

Luftvärmepump med luft eller vatten?

Även om det finns andra typer av värmepumpar finns det två alternativ som blivit särskilt populära; luft/luft-värmepump och luft/vatten-värmepump. Dessa två värmepumpstyper är goda alternativ om man vill minska sina uppvärmningskostnader på ett enkelt sätt. Det går inte att säga att någon av de två varianterna är bättre än den andra, istället är det din situation och dina behov som avgör vilken typ av värmepump som är bäst lämpad. Det är kanske inte helt lätt att själv avgöra vilken typ av värmepump man ska ha, men i den här texten tänkte vi göra en kort genomgång av likheter och skillnader mellan de två pumparna.

Om du har frågor kring vilken variant som skulle passa just dig bäst är du alltid välkommen att kontakta oss på Värmia via telefon, email eller kontaktformuläret som du hittar här på vår hemsida.

Luft/luft-värmepump – uppvärmingskomplement till lågt pris

Luft/luft-värmepump utnyttjar värmen som redan finns i luften utomhus. Luft/luft-värmepumpen består av två delar: en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen sitter på utsidan av fastigheten och omvandlar utomhusluften till behaglig varmluft. Den andra delen av pumpen, som sitter inomhus, fördelar varmluften i fastigheten. Luft/luft-värmepumpen fungerar både när det är kallt och när det är varmare. Även när det är minusgrader utomhus finns det värme i luften, som värmepumpen kan använda för att värma upp fastigheten. Det är först när det blir så kallt som 20-30 minusgrader som värmepumpen ger riktigt låg effekt, vilket sällan händer här i Lund och södra Skåne.

Luft/luft-värmepumpen är i regel billigare än luft/vatten-värmepumpen. Samtidigt har luft/luft-värmepumpen mindre effekt. Denna typ av värmepump bör endast användas som ett komplement till en annan uppvärmningsmetod. Detta innebär att besparingen varje månad blir mindre. När du beställer luft/luft-värmepump från oss på Värmia utförs installationen av erfarna och professionella tekniker som kan besvara alla frågor du kan tänkas ha.

Luft/vatten-värmepump – billigare uppvärming

Precis som luft/luft-värmepumpen hämtar luft/vatten-värmepumpen värme från utomhusluften. En sak som skiljer de två typer av pumparna åt är att luft/vatten-värmepumpen i regel består av en del, till skillnad från luft/luft-värmepumpen som består av två. Luft/vatten-värmepumpen hämtar värme från luften utomhus, men istället för att blåsa in varmluft i fastigheten används ett vattenburet system. Luft/vatten-värmepumpen används med andra ord för att värma upp uppvärmning som golvvärme, varmtappvatten och element. Detta innebär en klar fördel, eftersom värmen då fördelas bättre i fastigheten.

Luft/vatten-värmepumpen ger bättre effekt och kan i regel användas som en enskild uppvärmningsmetod. Det man däremot behöver tänka på med luft/vatten-värmepumpen är att de är dyrare att köpa och att de kräver ett vattenburet uppvärmningssystem på plats.

Service och installation av luftvärmepumpar i Lund

Är du intresserad av att investera i en värmepump? Kontakta oss för att få hjälp med att hitta den värmepump som bäst tillgodoser dina behov. Vi på Värmia vill hjälpa dig att sänka dina uppvärmningskostnader. Kontakta oss idag via telefon, email eller via kontaktformuläret på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till oss på Värmia!

Värmia – Tryggt och enkelt för dig!

Vi är din elektriker i Skåne. När du väljer Värmia till leverantör av din värmepump får du en trygg helhetslösning. Det innebär att vi tar hand om allt från projektering till installation och driftsättning.

Läs mer
Varför oss
  • Trygg helhetslösning
  • Enkelt och problemfritt
  • Brett sortiment
Läs mer