Luftvärmepumpar och installation i Malmö

Funderar du på att installera någon typ av värmepump eller luftvärmepump i din fastighet? Det finns många fördelar med luftvärmepumpar och de blir allt vanligare i Sverige. Anledningen till att man väljer att investera i en luftvärmepump varierar. Det kan exempelvis handla om att man vill spara pengar eller att man vill ha mer klimatsmart energi. Oavsett varför du är intresserad av en luftvärmepump är det alltid bra att vara påläst, och ta ett välinformerat beslut.

Vi på Värmia har under lång tid hjälpt privatpersoner och fastighetsägare sänka sina uppvärmingskostnader. Vi är specialister på värmepumpar och säljer, installerar och utför service på alla typer av luftvärmepumpar. Vi finns med våra kunder hela vägen – innan, under och efter installationen av värmepumpen. Kontakta oss på Värmia idag för att veta mer om vårt breda utbud av luftvärmepumpar.

installation värmepump malmö

Två vanliga typer av värmepumpar

Om du är intresserad av att installera en värmepump är det första du behöver göra att bestämma vilken typ av värmepump som passar dig bäst. Olika typer av pumpar kommer med sina unika för- och nackdelar. Det finns inget alternativ som är bäst för alla, utan istället handlar det om att hitta den typ av värmepump som bäst kan tillgodose just dina behov.

När det kommer till luftvärmepumpar finns det två vanliga varianter; luft/luft-värmepump och luft/vatten-värmepump. Dessa två typer av pumpar fungerar på olika sätt och passar olika behov. Här nedan går vi igenom hur de olika värmepumparna fungerar och vad de specifika fördelarna med respektive typ av luftvärmepump innebär.

Luft/luft-värmepump – uppvärmningskomplement till lågt pris

Luft/luft-värmepumpen är den ena typen av luftvärmepump, och utnyttjar värmen i utomhusluften. Luft/luft-värmepumpar fungerar på ett mycket enkelt sätt. Installationen är smidig – en del av värmepumpen installeras på utsidan av huset, och den andra på insidan. Luft/luft-värmepumpen “hämtar” värmen som finns i utomhusluften, och för in den i bostaden. Det är en vanlig missuppfattning att luft/luft-värmepumpar bara fungerar när det är varmt ute, men det är långt ifrån sanningen. Denna typ av luftvärmepump ger god effekt även vid låga temperaturer, och kan användas vid så låga grader som 10-15 minusgrader. Om du vill veta mer om hur installationen skulle gå till för just din bostad är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Luft/luft-värmepumpen är generellt sett billigare än luft/vatten-värmepumpen, men ger mindre uppvärmningseffekt. Luft/luft-värmepumpar bör ses som ett komplement till andra uppvärmningsmetoder. När du beställer luft/luft-värmepumpar från oss på Värmia hjälper vi dig från beställning till installation och framtida service. Installationen utförs av professionella tekniker med lång erfarenhet av VVS och värmepumpar.

Fördelar med luft/luft-värmepumpar

 • Enkel installation
 • Lågt pris
 • Stora besparingsmöjligheter
 • Effektiv även vid låga temperaturer

Luft/vatten-värmepump – billigare uppvärmning

Luft/vatten-värmepumpar fungerar på ett liknande sätt som luft/luft-värmepumpar. Installationen sker på liknande sätt, snabbt och smidigt av Värmias erfarna tekniker. På samma sätt utnyttjar luft/vatten-värmepumpen värmen som finns i utomhusluften för att värma upp bostaden. Men istället för att blåsa in luften direkt i fastigheten använder luft/vatten-värmepumpen värmen för att värma upp vatten. Luft/vatten-värmepumpen innebär alltså att fastigheten eller bostaden har någon typ av vattenbaserad uppvärmning, som element eller golvvärme. Luft/vatten-värmepumpen används också för för att värma upp tappvarmvatten.

Luft/vatten-värmepumpen är ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att värma upp fastigheten. Denna typ av värmepump är en fullgod energikälla för hela fastigheten. Det man behöver tänka på innan man installerar är en luft/vatten-värmepump är att se över husets vattenburna uppvärmningssystem.

Fördelar med luft/vatten-värmepumpar

 • Snabb återbetalningstid
 • Full värmespridning till hela huset med hjälp av den vattenburna uppvärmningen
 • Kan användas som enskild uppvärmningsmetod
 • Sparar mycket pengar i uppvärmingskostnader

Vilken typ värmepump borde du installera?

Det finns inget rätt val när det kommer till val av luftvärmepump. Istället är det viktigaste att man hittar en lösning som sänker uppvärmningskostnaderna, utan att påverka inomhusklimatet negativt. Det kan vara svårt att själv veta vilken variant av luftvärmepump som passar bäst. Att läsa på och göra egen research kan göra det enklare att fatta beslutet, men det kan alltid vara skönt att få hjälp av experter. Vi på Värmia hjälper dig gärna att identifiera den bästa lösningen för just dig, och berättar om för- och nackdelar med de olika luftvärmepumparna. Tillsammans hittar vi en lösning och hjälper dig vidare med installationen.

Lång erfarenhet av värmepumpar i Malmö

Vi på Värmia vet vad vi gör. Vi har hjälpt både privatpersoner och fastighetsägare i Malmö och resterande södra Sverige att sänka sina uppvärmingskostnader under lång tid. För oss är kundnöjdhet det absolut viktigaste. Just därför lägger vi stor vikt vid att ta ett helhetsgrepp på fastighetens uppvärmning. Det är inte ovanligt att man som kund har många frågor i samband med att man ska installera en luftvärmepump, och våra professionella tekniker hjälper gärna till att besvara alla frågor.

Vi på Värmia vill ta ansvar för hela installationen, eftersom det underlättar för dig som kund. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för varje värmepumpsinstallation, och hittar den lösning som ger dig en trygg och stabil driftsekonomi med låga uppvärmningskostnader.

Certifierade luftvärmepumpsexperter

Vi är stolta över att vi är certifierade inom en rad olika områden, som kyla, el och VVS. Dessutom är vi också serviceombud för Nibe och Ctc, vilket innebär att vi får utföra garantireparationer på dessa värmepumpar, om det skulle behövas. Du kan alltid vara trygg när våra tekniker utför installation och service av din luftvärmepump. Alla som arbetar hos oss är också mycket serviceinriktade och besvarar gladeligen alla frågor du kan tänkas ha under processens gång.

Vi installerar din luftvärmepump i Malmö

Det ska vara enkelt att sänka sina uppvärmningskostnader. Vi på Värmia finns med dig hela resan. Ta kontakt med oss idag via telefon eller email för att få hjälp med att spara pengar. Alla kontaktuppgifter hittar du här på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Varmt välkommen till oss på Värmia!

Värmia – Tryggt och enkelt för dig!

Vi är din elektriker i Skåne. När du väljer Värmia till leverantör av din värmepump får du en trygg helhetslösning. Det innebär att vi tar hand om allt från projektering till installation och driftsättning.

Läs mer
Varför oss
 • Trygg helhetslösning
 • Enkelt och problemfritt
 • Brett sortiment
Läs mer