Värmepumpar i Landskrona

Luftvärmepumpar har blivit väldigt populärt över hela Sverige, inte minst i Landskrona och de södra delarna av landet. Det är inte så konstigt, eftersom värmepump på ett enkelt sätt kan minska fastighetens uppvärmningskostnader på ett klimatsmart sätt. Är du nyfiken på luftvärmepumpar, och kanske till och med vill investera i en? Då har du kommit rätt.

Värmia är ett företag med lång erfarenhet av VVS och värmepumpar. Vi specialiserar oss på att minska våra kunders uppvärmningskostnader genom att ta ett helhetsgrepp på installationen av värmepumpen. Vi finns med hela vägen, från beställning och installation av rätt produkt till kontinuerligt underhåll.

Tre anledningar att investera i en luftvärmepump i Landskrona

Alla som väljer att investera i en luftvärmepump har sina egna anledningar. Vi har installerat många luftvärmepumpar runtom i Sverige, vilket har lett till att vi har pratat med många luftvärmepumpsägare. Generellt sett finns det tre återkommande och goda argument till att installera en luftvärmepump i sitt hem.

1. Minskade uppvärmningskostnader
Luftvärmepumpen är en investering som kan återbetala sig själv snabbt genom minska uppvärmningskostnader. I praktiken innebär detta att man använder mindre el för att värma upp sin bostad, så elräkningen kan reduceras avsevärt, samtidigt som du får ett behagligt inomhusklimat.

2. Miljövänlig energi
Luftvärmepumpen hämtar värmen som finns naturligt i utomhusluften. Så värmen som kommer in i fastigheten från luftvärmepumpen kommer från solen. Detta är ett klimatsmart alternativ som är snällt mot både miljön och plånboken.

3. Enkel uppvärmningsmetod
Många uppvärmningsmetoder, som exempelvis elda ved eller pellets i panna, kräver mycket arbete och underhåll. En luftvärmepump behöver inte samma underhåll, utan sprider värme till fastigheten utan att du som värmepumpsägare behöver göra särskilt mycket. När det är dags för service hanteras detta av Värmias professionella och erfarna tekniker.

Skillnad mellan luft/luft- och luft/vatten-värmepump

Det finns två vanliga typer av luftvärmepumpar; luft/luft-värmepump och luft/vatten-värmepump. Det finns både likheter och skillnader mellan dessa två varianter.

Luft/luft-värmepump

Denna typ av luftvärmepump utnyttjar värme som finns i utomhusluften. Luft/luft-värmepumpen ger god effekt även vid minusgrader, och det är först vid 20-30 minusgrader som det tydligt påverkar pumpens effekt. Värmepumpen består av två delar; en som sitter på utsidan av huset som hämtar värmen utomhus, och en inomhus del som blåser in och fördelar varmluften.

Denna typ av värmepump bör främst ses som ett komplement till någon annan uppvärmningsmetod. Däremot är luft/luft-värmepumpen billigare än luft/vatten-värmepumpen.

Luft/vatten-värmepump

Luft/vatten-värmepumpen hämtar på liknande sätt värmen som finns i utomhusluften. Den stora skillnaden mellan de två luftvärmepumpsvarianterna är sättet de för in värmen i fastigheten. Luft/vatten-värmepumpen utnyttjar värmen som finns utomhus för att värma upp vattnet i ett vattenburet system. Exempel på detta är element och golvvärme.

En fördel med luft/vatten-värmepumpen är att den kan användas som enskild uppvärmningsmetod. Den kan också användas för att värma upp tappvarmvatten.

Vi utför installation och service av luftvärmepumpar i Landskrona

Vill du veta mer om hur en luftvärmepump kan sänka dina uppvärmningskostnader? Kontakta oss på Värmia idag för att få personlig hjälp och en lösning baserad på just dina behov och din situation. Du kan enkelt kontakta oss via telefon, email eller kontaktformuläret som du hittar här på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Värmia – Tryggt och enkelt för dig!

Vi är din elektriker i Skåne. När du väljer Värmia till leverantör av din värmepump får du en trygg helhetslösning. Det innebär att vi tar hand om allt från projektering till installation och driftsättning.

Läs mer
Varför oss
  • Trygg helhetslösning
  • Enkelt och problemfritt
  • Brett sortiment
Läs mer