Installera aircondition/luftkonditionering i Malmö

Att det kan bli väldigt varmt i Malmö och södra Sverige är en självklarhet för oss som bor här. Det är därför inte så konstigt att det på senare år har blivit väldigt populärt att installera aircondition, eller luftkonditionering som det också kallas, i Malmö. Luftkonditionering kan vara en skänk från ovan under varma sommardagar, och gör det möjligt att faktiskt gå in för att svalka sig.

Vi på Värmia erbjuder rådgivning, installation och service av luftkonditionering i Malmö. Vi har lång erfarenhet av VVS, värmepumpar och luftkonditionering och ett brett utbud av produkter som kan sänka temperaturen i ditt hem.

 

aircondition luftkonditionering malmö

Aircondition/luftkonditionering – allt mer populärt

Förr var aircondition vanligare i enbart större lokaler, som fabriker, kontor och butiker. Men på senare år har det blivit allt vanligare att privatpersoner investerar i luftkonditionering. Det har dels att göra med att fler vill kunna kyla ner sitt hem på sommaren och få ett mer behagligt inomhusklimat. Men det har också göra med priserna. Idag kostar inte en aircondition så mycket som den gjorde tidigare. Alla som har gått in i en lokal som har aircondition en varm sommardag förstår nog varför allt fler vill ha den möjligheten även i hemmet.

Hur fungerar aircondition/luftkonditionering?

Luftkonditionering fungerar på samma sätt som ett kylskåp. Kylskåpet kyler givetvis endast ned inne i skåpet, medan en aircondition enkelt kan kyla ner en mycket större yta. Aircondition-anläggningen utnyttjar samma fysikaliska lag som kylskåpet använder sig av – en vätska som avdunstar tar upp värme från omgivningen.

Aircondition-anläggningar är idag både snygga och inte särskilt stora. Detta är också en anledning till att de blivit mer populära.

Tre tips om aircondition/luftkonditionering

Funderar du på att investera i en luftkonditionering till din fastighet? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan. Här har vi samlat tre tips som kan hjälpa dig. Om du vill veta mer om luftkonditioneringsprodukter kan du alltid kontakta oss, så besvarar vi alla frågor du kan tänkas ha.

1. Undvik drag i sovrummet

Många föredrar att ha det lite kyligare i sovrummet när det är dags att sova. Detta kan aircondition hjälpa till med. Vad många inte uppskattar är att sova i direkt drag. Det kan till och med göra dig förkyld. När du installerar din aircondition kan det vara bra att tänka på placeringen, för att undvika obehagligt drag i närheten av sängen.

2. Ekonomiskt användande

Vi rekommenderar att man bara har luftkonditioneringen igång när det behövs. Det är vanligt att det finns olika program att välja mellan, så man kan bestämma vilken tid luftkonditioneringen ska vara igång. På så sätt kan du både spara pengar och vara snäll mot miljön genom att minska elanvändningen.

3. Tänk på ljudnivån

All luftkonditionering innebär en viss ljudnivå. Det är ofrånkomligt, och de flesta anläggningar är idag väldigt tysta. När du ska bestämma vilken aircondition du ska installera i ditt hem kan det vara bra att titta en extra gång på vilken decibelnivå anläggningen ligger på. Detta är exempelvis viktigt att tänka på om du lätt vaknar av ljud när du sover.

Beställ aircondition/luftkonditionering i Malmö idag!

Är du intresserad av att investera i luftkonditionering? Eller har du frågor och funderingar du vill ha svar på innan du tar beslutet? Vi på Värmia kan hjälpa dig. Oavsett om du vill beställa en aircondition-anläggning eller få svar på frågor kan du alltid kontakta oss via telefon, email eller kontaktformuläret här på vår hemsida. Vi hjälper dig att skapa det perfekta inomhusklimatet i ditt hem. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Värmia – Tryggt och enkelt för dig!

Vi är din elektriker i Skåne. När du väljer Värmia till leverantör av din värmepump får du en trygg helhetslösning. Det innebär att vi tar hand om allt från projektering till installation och driftsättning.

Läs mer
Varför oss
  • Trygg helhetslösning
  • Enkelt och problemfritt
  • Brett sortiment
Läs mer